از ما بپرسید
سوالات متداول
سوالی دارید؟
لطفا سوالات زیر را بخوانید و اگر پاسخ سوال خود را پیدا نکردید، لطفا از طریق فرم کنار صفحه سوال خود را مطرح نمایید، ما در اسرع وقت به شما پاسخ خواهیم داد.
سوالات متداول
استفاده از سموم و کودهای شیمیایی زیاد سبب ایجاد مسائل و مشکلات زیادی از جمله تخریب جمعيت ميکروب های مفيد خاكزی، آلودگيهای زیست محيطي و ورود نيترات به چرخه غذایي انسان شده و سلامت جامعه بشری را مورد تهدید قرار داده است. یکی از راههای کاهش این مشکلات استفاده از کودها و مواد غیر شیمیایی بیولوژیک است مانند هیومیک اسید است. مواد آلی موادی هستند که در طبیعت وجود دارند و ساخته دست بشر نیستند این مواد دارای کربن زیادی هستند. از جمله مواد هیومیکی شامل اسیدهای هیومیک، اسیدهای فولیک، هیومین ها و هوموس میباشند. این ترکیبات در خاکهای خشک و آهکی و قلیایی کم و در خاکهای مرطوب و حاصلخیز زیاد هستند.
در جریان پوسیده شدن مواد و بقایای گیاهی در گرما و در طول زمان در نهایت تحت تاثیر عوامل محیطی مایع قهوهای رنگی شامل اسیدهای آمینه، اسیدهای نوکلئوئیک، پپتیدها و فنولها به دست میآید که به آن هیومیک اسید میگویند. به شکلهای مایع وگرانوله وجود دارد.
سایر سوالات
خاک بارور کشاورزی از 4 بخش مجزا تشکیل شده است. 45٪ آنرا مواد معدنی، 25٪ رطوبت، 25٪ هوا و 5٪ باقیمانده را مواد آلی تشکیل میدهند. مینرالهای خاک را با کمی اغماض میتوان به سه بخش تقسیم کرد: ماسه، سیلت و رس. ماسه مطلقاً چیزی برای تغذیه گیاه ندارد. سیلت که ساختاری بین ماسه و رس دارد از لحاظ مواد غذایی بسیار فقیر است. لذا تقریباً همه مواد غذایی مورد نیاز گیاه را خاک رس و مواد آلی تأمین میکنند. ماسه و سیلت گرچه کمکی به رشد گیاه نمیکند، اما وجودشان برای افزایش نفوذپذیری خاک ضروری است.
در صورتی که مواد آلی در خاک کافی نباشد ذرات رس بهم میچسبند و مقدار نفوذ پذیری خاک به شدت پایین می اید. پایین آمدن سطح نفو پذیری باعث کاهش جا برای آب و هوا میشود و در نتیجه عملکرد ریشه را مختل می کند. همچنین در خاک هایی که نفوذ پذیری بیشتری دارند حرکت ریشه و رشد ریشه راحت تر انجام میگیرد.
هیومیک اسید که محصول نهایی هر ماده ی آلی است بار منفی خود را به ذرات رس انتقال میدهد و باعث میشود تا انها تا حدود زیادی همدیگر را دفع کنند و از چسبندگی ذرات به هم جلوگیری میکند.
اصولاً هیومیکها پیش از اینکه کود باشند اصلاحکننده خاک هستند. به این معنا که پلیمرهای هیومیک اسید شبیه یک چسب ارگانیک عمل میکنند و ذرات مواد معدنی خاک را به هم میچسبانند.
سرمازدگی نیز از مشکلات شایع در مناطق خشک و کویری است که بدلیل کمبود رطوبت و اختلاف شدید دمای شب و روز ایجاد میشود. هر سال بخش زیادی از محصولات کشاورزی ما به این دلیل از بین میرود. تا بحال هیچ راه حل قاطع و جامعی برای این مشکل یافت نشده است. اما هیومیک اسید با ساز و کارهایی که ذکر خواهد شد میتواند تا حدودی مانع سرمازدگی شود.
مکانیسم نخست مربوط میشود به افزایش فعالیت میکروارگانیسمهای خاک که خودبخود سبب گرم شدن خاک در اطراف ریشه میشود. اگرچه چرخش شیره گیاهی در درون آوندها در فصل زمستان کند و بطئی است اما همین چرخش کند هم میتواند تا حدودی گرمای ریشه را به سرشاخهها منتقل کند.
دومین سازوکار مربوط میشود به حفظ بیشتر رطوبت خاک که بدلیل بالا بودن گرمای ویژه آب مقدار کالری بیشتری در درون خاک ذخیره میشود. در طول روز آفتاب به سطح زمین میتابد و آن را گرم میکند و در شب خاک خشک بسرعت گرما را از دست میدهد. اما خاک مرطوب که مقدار بیشتری کالری ذخیره کرده است آهستهتر خنک میشود، در نتیجه احتمال سرمازدگی کاهش مییابد.
سومین ساز و کار هیومیک اسید برای مقابله با سرمازدگی اینست که رنگ تیرهای به خاک میدهد و در نتیجه انرژی خورشیدی بیشتر به خاک جذب میشود. از همه اینها گذشته هیومیک اسید و فولیک اسید متابولیسم درون سلولی را افزایش داده و با این مکانیسم هم به مقابله با سرما کمک میکند
برای برنج می توان پس از نشا کاری و گذشت ۱۰ روز از انتقال نشا به زمین اصلی مصرف آس ایاس را شروع کرد
میزان مصرف در هر ۱۰۰۰ متر مربع مزرعه دو لیتر به فاصله ی هر ۱۵ روز یکبار و یا در مجموع سه بار در مراحل اولیه رشد نشا . مرحله ی شروع خوشه دهی و مرحله ی پر کردن دانه ها باشد
برای انجیر رقم استهبان نیز پس از هر بار بارندگی که منجر به تجمع آب در پای درخت می شود می توان به ازای هر درخت بسته به میزان رشد و چتر درخت ۳۰ تا ۵۰ سی سی در آب پای درخت ریخت و در طول فصل رشد و تا یک ماه قبل از برداشت محلولپاشی با دز ۵ در هزار انجام داد البته مطمئنا مصرف در آب باران تاثیرات بسیار چشمگیرتر خواهد داشت
برای جو و گندم دیم با توجه به دم آبیاری برنامه ریزی شده می توان پس از گذشت ۲ روز از هر آبیاری محلولپاشی با دز ۵ در هزار انجام داد.
در باغات میوه شمال اولین مصرف کود با اولین آبیاری بهاره بوده و هر ماه قابل تکرار است.
به طور متوسط بین ۱۲ تا ۱۵ لیتر در هر مرحله استفاده می باشد.
برای زرشک بهتر است یک مرحله در ابتدای فصل رشد و مرحله ی دوم در زمان ظهور گل و مرحله ی سوم در زمان رنگ گیری محصول مصرف شود. بهتر است میانگین تعداد درختچه در هکتار در نظر گرفته شود و به همان تناسب مصرف گردد.
میزان مصرف، بستگی به سن رشد میزان باردهی و بافت خاک و وضعیت تغذیه ای دارد. میانگین ۱۲ لیتر در هکتار
مصرف هیومیک اسید آس ایاس در باغات پسته بسته به شرایط باغ ،سن درخت، وضعیت رشدی و درگیری باغ با آفات و بیماریها ، و … متفاوت است و می تواند از ۲ تا ۴ مرحله در سال متغیر باشد، اما به طور کلی استفاده از این کود در اولین آب استارت یا همان آب اسفند ماه، و در آبیاری زمان پرشدن مغز در تیرماه توصیه می شود، میزان مصرف بر اساس فاکتورهای قید شده در بالا از ۸ تا ۲۰ لیتر در هکتار متغیر است.